CEL EDUKACYJNY:
Umożliwienie uczestnikom szkolenia zdobycia wiedzy i umiejętności niezbędnych do zapewnienia zdrowego, zrównoważonego oraz bezpiecznego żywienia dla dzieci, uwzględniając różnorodność preferencji żywieniowych, potrzeb dietetycznych oraz restrykcji alergenów.
ADRESACI:
Grupą docelową usługi są osoby pracujące w branży gastronomicznej jako kucharze oraz planujące pracę w tej branży jako kucharze, osoby zainteresowane zdrowiem i rozwojem dzieci. Szkolenie pomoże pracownikom gastronomii – kucharzom, w zapewnieniu zrównoważonych i atrakcyjnych opcji żywieniowych dla dzieci, pozwoli na zapewnienia dzieciom zdrowych, smacznych i bezpiecznych posiłków.
PROGRAM SZKOLENIA:
- Normy żywienia wg. grup wiekowych
- Bilansowanie posiłków dziecka na talerzu
- Podstawy posiłków dziecka
- Produkty do unikania w diecie dziecka i dlaczego
- Wprowadzanie posiłków stałych
- Słodycze w diecie dziecka
- Techniki radzenia sobie z dziećmi jedzącymi wybiórczo
LICZBA GODZIN: 18
INFORMACJE DODATKOWE:
Zajęcia będą realizowane w oparciu o miarę godziny lekcyjnej wynoszącej 45 min.
Szkolenie będzie realizowane w formie zdalnej w czasie rzeczywistym.
W zależności od czasu, potrzeb będą wykorzystywane różne elementy: ćwiczenia, testy, ankiety i inne.