OPIS SZKOLENIA:

Szkolenie „Szef Kuchni w przestrzeni produkcji cateringowej” ma na celu dostarczenie wiedzy i umiejętności niezbędnych do efektywnego zarządzania kuchnią cateringową.

ADRESACI:

Szkolenie skierowane jest dla osób zainteresowanych rozwijaniem umiejętności zarządzania kuchnią, planowania menu, kontroli jakości, organizacji pracy zespołu kulinarnego oraz zarządzania zapasami i kosztami.

PROGRAM SZKOLENIA:

  1. Szef Kuchni w hierarchii stanowisk
  2. Podział kompetencji w kuchni
  3. Zakres obowiązków Szefa Kuchni
  4. Administrowanie działem kuchennym
  5. Budowanie zgranego i skutecznego zespołu
  6. Rekrutacja i selekcja pracowników
  7.  Wdrażanie nowego pracownika na stanowisko pracy
  8. Standardy pracownicze –  zasady postępowania na kuchni
  9. Zarządzanie personelem
  10. Modele zarządzania pracownikami: delegowanie zadań, motywacja zespołu, wyznaczanie celów
  11. Używki i dryga szansa
  12. posiłki pracownicze, kawa
  13. Profilowani restauracji
  14. Alergeny i graatury w karcie menu
  15. Kontrola magazynów, składanie zamówień
  16. Wypracowanie nawyków – redukacja koszgtów, standaryzacja pracy
  17. Planowanie i wyposażenie kuchni w lokalu gastronomicznym
  18. Podstawy HACCP
  19. Standaryzacja i procedury HACCP
  20. Sposoby i warunki przechowywania żywności
  21. Monitoring i zapisy
  22. Sporządzanie i prowadzenie dokumentacji HACCP

LICZBA GODZIN: 16

INFORMACJE DODATKOWE:

W harmonogramie uwzględniono godziny zegarowe, natomiast kurs opiera się na 45-minutowych godzinach lekcyjnych.

CENA: 2 400 zł