CEL EDUKACYJNY:

Szkolenie pozwoli na zdobycie wiedzy m.in. nt. znaczenia zdrowego żywienia i roli składników odżywczych, planowania posiłków, obliczanie indywidualnego zapotrzebowania kalorycznego i gęstości energetycznej produktów, włączanie do diety produktów ,,rekreacyjnych’’, czytanie składów produktów, omówienie i propozycja produktów, rola aktywności fizycznej, nawodnienia i utrzymania prawidłowej masy ciała.

ADRESACI:

Szkolenie przeznaczone jest dla osób pracujących jako kucharze lub chcących podjąć pracę w branży gastronomicznej w branży gastronomicznej jako kucharze. Szkolenie pozwoli kucharzom na zdobycie wiedzy z zakresu własciwego żywienia człowieka oraz pozwoli na podjęcie stosownych działań w tym obszarze, które będą obejmowały m.in. planowanie posiłków, czytanie składów produktów, włączanie do diety produktów ,,rekreacyjnych’’ itp.

PROGRAM SZKOLENIA:

–  znaczenie zdrowego żywienia, i rola składników odżywczych – białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i minerały,

– planowanie posiłków – jak zaplanować pełnowartościowy posiłek uwzględniając różne grupy produktów spożywczych, a także obliczanie indywidualnego zapotrzebowania kalorycznego,

– gęstość energetyczna produktów, a redukcja masy ciała,

– włączanie do diety produktów ,,rekreacyjnych’’,

– czytanie składów produktów, na co zwrócić uwagę, jak dokonywać świadomych wyborów,

– najzdrowsze diety na świecie- omówienie i propozycja produktów,

– zdrowy styl życia- rola aktywności fizycznej, nawodnienia i utrzymania prawidłowej masy ciała,

LICZBA GODZIN: 18

INFORMACJE DODATKOWE:

Zajęcia będą realizowane w oparciu o miarę godziny lekcyjnej wynoszącej 45 min.
Szkolenie będzie realizowane w formie zdalnej w czasie rzeczywistym.
W zależności od czasu, potrzeb będą wykorzystywane różne  elementy: ćwiczenia, testy, ankiety i inne.

CENA: 3000 ZŁ