Techniki obróbki cieplnej mięsa, dodatki do dań obiadowych
3700,00 zł
Czas trwania: 24 godzin |
TECHNIKI OBRÓBKI CIEPLNEJ MIĘSA, DODATKI DO DAŃ OBIADOWYCH
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest doskonalenie umiejętności kucharskich pracowników strefy gastronomicznej. Uczestnicy nauczą się jak odpowiednio przygotować różne rodzaje potraw-techniki obróbki cieplnej mięsa oraz dodatki do dań obiadowych. Nabyte umiejętności pozwolą im stworzyć ciekawe i smaczne menu, co zmobilizuje ich do wydajniejszej pracy, a pracodawcy przyniesie lepsze wyniki finansowe przedsiębiorstwa.Dodatkowo uczestnicy rozwiną kompetencje społeczne- umiejętność motywacji. Usługa kończy się sprawdzeniem nabytych umiejętności w praktyce, poprzez wspólne gotowanie i degustację.
Adresaci kursu
Szkolenie skierowane jest do pracowników strefy gastronomicznej, którzy chcą polepszyć swoje umiejętności kucharskie.
Program kursu
- Techniki obróbki cieplnej mięsa: drób i wieprzowina:
- Pierś z kurczaka gotowana metodą sous-vide,
- Piers z indyka gotowana metodą sous-vide,
- Polędwica wieprzowa gotowana metodą sous-vide,
- Żeberka wieprzowe BBQ.
- Dodatki do dań obiadowych:
- Puree ziemniaczane (jak je zrobić aby cały dzień było gotowe na kuchni nie tracą na jakości ),
- Koszotto – jak dodatek lub jako danie samodzielne,
- Puree z kalafiora,
- Puree z marchewki,
- Placki warzywne.
Ważne: zapewniamy dla każdego uczestnika produkty (artykuły spożywcze oraz wyposażenie miejsca pracy w niezbędne narzędzia techniczne).
Uczestnik usługi:
- przygotowuje potrawy mięne – drób i wieprzowina metodą sous-vide,
- przygotowuje dodatki do dań obiadowych,
- projektuje menu,
- planuję współpracę w zespole obsługującym restauracje.
Tryb
Kurs odbywa się w formie stacjonarnej.
Certyfikaty
Po ukończonym kursie uczestnik otrzymuje zaświadczenie.
Dodatkowo:
- certyfikat w języku polskim – 30 zł
- certyfikat w języku angielskim – 30 zł
Uwagi
Uruchomienie kursu uzależnione jest od minimalnej liczby chętnych.
3700,00 zł
Czas trwania: 24 godzin |