Podstawy składania i dekoracji tortów typu ‘naked’
1000,00 zł
Czas trwania: 10 godzin |
PODSTAWY SKŁADANIA I DEKORACJI TORTÓW TYPU „NAKED”
Cel edukacyjny
Podstawy składania i dekoracji tortów „naked” to profesjonalne szkolenie skierowane do osób, które zaczynają swoją przygodę z tworzeniem tortów.
Kurs dedykowany jest do osób początkujących, które chcą nauczyć się jak poprawnie złożyć tort, jak wykonać krem, jak idealnie pokryć go tynkiem oraz przygotować prostą, a zarazem efektowną dekorację.
Adresaci kursu
Osoby chcące nauczyć się podstaw składania i dekoracji tortów typu “naked”, amatorzy pieczenia, pasjonaci kulinariów, pracownicy cukierni i firm cateringowych poszukujący dodatkowych umiejętności, absolwenci kursów cukierniczych, chcący poszerzyć swoje umiejętności o nowy trend w dekoracji tortów.
Program kursu
- biszkopt tradycyjny – jak go wypiec (UWAGA! biszkopty będą wypieczone dzień wcześniej),
- mus na bazie czekolady i śmietanki,
- chrupiąca warstwa-prażynka,
- frużelina owocowa,
- galaretka na bazie pektyny,
- krem podstawowy cukierniczy- russel,
- składanie toru w rantach,
- składanie tortu- stelaż,
- efekt semi naked,
- dekoracja sezonowa- kwiaty, owoce.
Tryb
Kurs odbywa się w formie stacjonarnej.
Certyfikaty
Po ukończonym kursie uczestnik otrzymuje zaświadczenie.
Dodatkowo:
- certyfikat w języku polskim – 30 zł
- certyfikat w języku angielskim – 30 zł
Uwagi
Uruchomienie kursu uzależnione jest od minimalnej liczby chętnych.
1000,00 zł
Czas trwania: 10 godzin |