Manager restauracji
Kategoria:
1500,00 zł
1500,00 zł
Czas trwania: 60 godzin |
KURS MANAGER RESTAURACJI
Cel edukacyjny
Specjalistyczne przygotowanie do pracy w zawodzie managera restauracji.
Adresaci kursu
Kurs skierowany jest do menadżerów restauracji.
Program kursu
- Teoria motywacji,
- Piramida potrzeb,
- Zasady negocjacji,
- Zjawisko mobbingu,
- Sposoby komunikacji i przekazywanie informacji zwrotnych,
- Wymagający klient – rozwiązywanie sytuacji trudnych,
- Rekrutacja pracowników:
- Ogłoszenie pracodawcy a CV pracownika,
- Sposoby prowadzenia rozmów kwalifikacyjnych – elementy komunikacji niewerbalnej,
- Formalności związane z zatrudnianiem pracowników.
- Elementy prawa pracy
- Obowiązki pracownika i pracodawcy,
- Rodzaje umów o pracę,
- Zasady udzielania urlopów,
- Szkolenia i awanse,
- Wynagrodzenie, premie i podwyżki,
- Grafiki a system pracy zmianowej,
- Nagany, rozwiązywanie umów, świadectwa pracy,
- Naruszanie przepisów prawa pracy,
- Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.
- Zarządzanie restauracją:
- Funkcjonalność zakładu gastronomicznego,
- Wyposażenie restauracji,
- Sanepid i jego wymagania,
- Koncesja i sprzedaż alkoholu,
- Zawieranie umów z dostawcami,
- Organizowanie przyjęć bankietowych,
- Elementy promocji i reklamy.
- Odpowiedzialność menedżera:
- Rozliczanie restauracji, remanenty, inwentaryzacje,
- Komputerowe systemy sprzedażowe,
- Formy płatności,
- Odpowiedzialność finansowa,
- Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.
Tryb
Kurs odbywa się w formie stacjonarnej.
Certyfikaty
Po ukończonym kursie uczestnik otrzymuje zaświadczenie.
Dodatkowo:
- certyfikat w języku polskim – 30 zł
- certyfikat w języku angielskim – 30 zł
Uwagi
Uruchomienie kursu uzależnione jest od minimalnej liczby chętnych.
1500,00 zł
Czas trwania: 60 godzin |