Kurs gastronomiczny
Kategoria:
1100,00 zł
1100,00 zł
Czas trwania: 50 godzin |
KURS GASTRONOMICZNY
Cel edukacyjny
Przygotowanie uczestników do pracy w charakterze kucharza oraz umożliwienie zdobycia praktycznych umiejętności i podstawowej wiedzy z zakresu gastronomii, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, technik sporządzania zup oraz dań podstawowych.
Adresaci kursu
Kurs skierowany jest do osób, które chcą rozwinąć umiejętności gastronomiczne.
Program kursu
- Podstawowe zagadnienia BHP:
- omówienie zasad bezpieczeństwa w kuchni,
- zasady używania sprzętu oraz jego zastosowanie,
- zastosowanie tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania,
- zastosowanie warzyw i owoców do dekoracji potraw,
- prawidłowa gospodarka towarowa,
- sporządzanie receptur w oparciu o food cost.
- Potrawy restauracyjne:
- potrawy kuchni restauracyjnej z nowoczesną prezentacją,
-
Rodzaje przygotowywanych potraw,
- Przyjęcia okolicznościowe/bankiety/bufety:
- zasady komponowania potraw pod status przyjęcia
- Przygotowywanie potraw kuchni między innymi takich jak:
- włoskiej,
- francuskiej,
- japońskiej,
- meksykańskiej,
- japońskiej,
- rosyjskiej.
Tryb
Kurs odbywa się w formie stacjonarnej.
Certyfikaty
Po ukończonym kursie uczestnik otrzymuje zaświadczenie.
Dodatkowo:
- certyfikat w języku polskim – 30 zł
- certyfikat w języku angielskim – 30 zł
Uwagi
Uruchomienie kursu uzależnione jest od minimalnej liczby chętnych.
1100,00 zł
Czas trwania: 50 godzin |