Kurs cukierniczy I i II stopnia
Kategoria:
2949,00 zł
2949,00 zł
Czas trwania: 90 godzin |
KURS CUKIERNICZY I I II STOPNIA
Cel edukacyjny
Kurs pozwoli zdobyć podstawy do rozwoju, uzupełnienia wiedzy i doskonalenia już posiadanych umiejętności w zakresie przygotowania deserów, wyrobów cukierniczych i wszelkiego typu wypieków.
Adresaci kursu
Dedykowany jest dla wszystkich fanów czekolady, babeczek, ciast i wszelakich słodkości. Kurs skierowany jest dla osób zainteresowanych rozwojem umiejętności, oraz dla osób chcących od podstaw zagłębić sztukę cukiernictwa. Nie musisz być profesjonalistą, ale powinieneś być fanem łakoci.
Program kursu
- Niezbędnik cukiernika,
- Wymogi systemu HACCP w gastronomii,
- Kruche ciasta,
- Ciasta ucierane,
- Ciasta biszkoptowe,
- Kremy lub pianki, musy, mleczka oraz panna cotta,
- Serniki,
- Podstawy pracy z karmelem,
- Podstawy pracy z czekoladą,
- Torty na bazie ciast biszkoptowych + dekoracja,
- Podstawy dekorowania,
- Ciasta drożdżowe, makowce, strudle.
Tryb
Kurs odbywa się w formie stacjonarnej.
Certyfikaty
Po ukończonym kursie uczestnik otrzymuje zaświadczenie.
Dodatkowo:
- certyfikat w języku polskim – 30 zł
- certyfikat w języku angielskim – 30 zł
Uwagi
Uruchomienie kursu uzależnione jest od minimalnej liczby chętnych.
2949,00 zł
Czas trwania: 90 godzin |