Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii
Kategoria:
320,00 zł
320,00 zł
Czas trwania: 8 godzin |
DIETOTERAPIA I ŻYWIENIE KLINICZNE W ONKOLOGII
Cel edukacyjny
Poznanie praktycznych aspektów pracy z pacjentem.
Adresaci kursu
Kurs jest dedykowany osobom pracującym w dziedzinie dietetyki i żywienia klinicznego, które chcą poszerzyć swoją wiedzę na temat wpływu diety na leczenie i rehabilitację pacjentów onkologicznych. Kurs może być również przydatny dla lekarzy, pielęgniarek, terapeutów oraz innych specjalistów medycznych zajmujących się opieką nad chorymi na nowotwory.
Program kursu
- niedożywienie u pacjenta leczonego onkologicznie,
- dieta w trakcie leczenia onkologicznego,
- planowanie diety w wybranych chorobach nowotworowych,
- działania niepożądane leczenia onkologicznego,
- żywienie kliniczne w onkologii,
- zastosowanie gotowych diet przemysłowych do podaży doustnej w onkologii,
- omówienie przypadków.
Tryb
Kurs odbywa się w formie stacjonarnej.
Certyfikaty
Po ukończonym kursie uczestnik otrzymuje zaświadczenie.
Dodatkowo:
- certyfikat w języku polskim – 30 zł
- certyfikat w języku angielskim – 30 zł
Uwagi
Uruchomienie kursu uzależnione jest od minimalnej liczby chętnych.
320,00 zł
Czas trwania: 8 godzin |