Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka
250,00 zł
Czas trwania: 5 godzin |
ALERGIA POKARMOWA W PRAKTYCE DIETETYKA
Cel edukacyjny
Szkolenie ma na celu przedstawienie rzetelnej wiedzy na temat nietolerancji pokarmów, ze szczególnym uwzględnieniem alergii pokarmowej. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się, które alergeny są szczególnie niebezpieczne, jak uniknąć alergenów ukrytych w pokarmach oraz które testy alergologiczne mają szczególnie wysoką wartość.
Adresaci kursu
Kurs jest przeznaczony dla dietetyków oraz innych specjalistów związanych z żywieniem, którzy zajmują się pacjentami cierpiącymi na alergie pokarmowe. Kurs jest dedykowany osobom, które chcą lepiej zrozumieć specyfikę i skutki alergii pokarmowej oraz nauczyć się odpowiednich strategii żywieniowych dla pacjentów z tą dolegliwością.
Program kursu
- Podstawy immunologiczne nietolerancji pokarmów,
- Omówienie najważniejszych alergenów pokarmowych,
- Alergia krzyżowa – co oznacza?
- Diagnostyka alergii pokarmowej – zasady oraz podstawy interpretacji wyników badań,
- Objawy alergii – od zespołu alergii jamy ustnej po wstrząs anafilaktyczny,
- Czy osoby zajmujące się przetwarzaniem żywności ponoszą odpowiedzialność za skład alergenowy pokarmów? – pytania i wątpliwości,
- Alergia pokarmowa na przykładach oraz dyskusja.
Tryb
Kurs odbywa się w formie stacjonarnej.
Certyfikaty
Po ukończonym kursie uczestnik otrzymuje zaświadczenie.
Dodatkowo:
- certyfikat w języku polskim – 30 zł
- certyfikat w języku angielskim – 30 zł
Uwagi
Uruchomienie kursu uzależnione jest od minimalnej liczby chętnych.
250,00 zł
Czas trwania: 5 godzin |